Saturday, 18 June 2011

17.6.2011 -photoshoot

Salam hey guys ! 
          wow long time did not update this blog. how are you guys? sorry little bit busy these past few days. and assignment of work has started there. But when online facebook for a long time boleh pulak kan . HAHA :D  Ada masalah sikit skang but hopefully semuanya akan okay kembali :(  insyaallah.   
                                                                                                                                                control ayu ;p    

                                                                                         
                                                                                        I like this !  

           Hari ini aku ada photoshoot buat pertama kalinya bersama Ain Hassan dan Aiman yahaya. And our photographer Iskandar Ismail (panda). Yang menarik dan menyeronokkan kerana suatu pengalaman yang baru untuk aku and just for fun je . Thank you panda, Lokasi di taman Jubli perak dkat SP. ini kali pertama kali aku pergi tempat tu and okay la not bad. Datang sana tiba-teringat tempat tue dekat Kuantan, Pahang. Nama tempat tue aku tak ingat tapi suasana lebih kurang sama lah. Panda, Aien hassan and Aiman yahaya, antara orang-orang yang baru aku kenali dalam hidupku tapi sejujurnya aku selesa berkawan dengan mereka walaupun usia mereka lebih tua dari aku. Azeer asyraf, Khairi (gg), Adi, Ali, Qila, Feesya, dan lain-lain , aku mengenali mereka semua melalui firin. Alhamdulillah aku boleh masuk line diorang semua and diorang pun mmg okay :)

                                                          
                                                               sis, you look gorgeous !


                                                                        love you !



                                                                    
                          
                                                           




                                       
                                    

                                                           

                                              
                 Aien Hassan, aku rasakan dia dah macam kakak aku dah. dia sangat caring and sometimes we share problem together. Bukan sebab dia gf Adi and kawan kepada firin, tapi sebagai seorang kakak. Aku takda kakak dan aku teringin sangat nak ada seorang kakak yang boleh share apa-apa dengan aku. Aien hassan, Kak long (iqa) , mereka seperti kakak bagi aku sebab sikap mereka yang aku rasakan layak menjadi seorang kakak. Aku ada seorang abang dan seorang adik lelaki. Abang, I miss you lol ! much and much ! Adik tak taw la kalau abg ingat ke tak dkat adik,  Haha but seriously i really miss you dude ! Kdg2 aku terfikir mana keakraban antara kami yang dulu ? Ntah kenapa aku rasakan makin lama kami makin jauh . hrmmmm.. masing-masing dgn kehidupan sendiri dan komitmen yang ada kot. maybe ? >.<  Ohh ya banyak benda aku nak cite dgn dia sbnrnya tggu balik rumah nanti. huh kalau cakap dgn dia macam cakap dengan dinding ! Grrr tak peka langsung tapi end the last baru la nak serious. Gerammmm. :D

      
                                                                     


                                                                   

              
                                                     
                                
                 Agak kekok sebenarnya untuk beraksi di depan kmera dan mengayakan gaya yang spontan. Aku bukan fotogenik dalam bergambar, cuma aku hanya suka bergambar. itu sahaja. Aku sukakan fesyen dan aku sukakan peredaran fesyen. Mahal bukan satu keutamaan untuk aku, cukuplah cantik, selesa di pakai, sopan, dan menarik ! itu sahaja. tak semua benda yang perlukan kualiti and it depends la actually. Ada benda yang perlukan kualiti dan ada juga benda yang bagi aku cukuplah sederhana sahaja janji selesa. Shawl kegemaranku dan aku selesa memakainya. Terdapat banyak persepsi yang menyatakan kebanyakan wanita bertudung pada masa kini hanya untuk fesyen semata-mata. Tidak !  tidak semua begitu. aku  memakai tudung ikhlas kerana Allah dan menurut syariat islam, bukan fesyen semata-mata. Fesyen hanya seringan untuk menampakkan lebih menawan. Tapi niat aku memakai tudung ikhlas kerana Allah. Aku mula memakai tudung since form 2 dan sehingga lah sekarang.  Tak ada apa yang beza sebenarnya cuma fesyen je kot. Ibu dan abah sangat menitik berat apa yang aku pakai. Terutama abah lah. Diorang tak kesah dan mengizinkan aku untuk bergaya atau berfesyen yang penting selagi ia tidak terlalu berlebihan. Lagi-lagi, kalau abah nmpak aku pakai baju yang agak singkat la kot di mata dia, dia akan tegur secara baik. " Ha nak berfesyen, terpulanglah tapi baju tue MESTI tutup punggung " kata abah. Hahaha. Itu yang abah selalu pesan la kalau bab2 baju ni. yang lain dia okay je la kot ;p hahaa
               Transkripsi kehidupan aku di teruskan dengan kawan-kawan yang menyerikan lagi hari-hari aku. Oh yar ! kesempatan ini aku nak ucap " HAPPY BIRTHDAY" to Lyna Radzi utk birthday dia hari tue. Kesiann dia kena dgn ktorg habis-habisan sampai sakit-sakit badan. Sorry sayang if hurts you. Harap you happy dan tak serik lagi ! Hahaha . dengan kerjasama Ezza, Fatin, aiza, Kak in, Kak dayah, wani rancangan mengikut strategi yang diatur . Great !


                                                                   happy birthday LR :) 


                                                         
                                                               
                                                                    Gedik !


                Study alhamdulilllah okay and aku suka dgn lec baru aku, Mis hasliza. Sorry miss sebab salah tafsir and buat tanggapan yang salah terhadap miss. Seriously u mmg garang tapi pengajaran u bagus ! i suka . seriously first time aku tengok dia masuk class dgn muka berlagak gila " heh kerek betul dia ni, baru lec baru nak over plak ! " dalam hati jelah >.< Gilaaaaa la kalau cakap terang ! memang nak kena sepak la kan nanti  . haha : Tanggapan aku ternyata memang salah sebab dia seorang yang sgt best ! Dia peramah, communication skill dia sgt bagus. cuma jgn bagi dia marah je la . Nw she's my favorite lecturer now. ececehhh. Thank you miss and nice to know you :)


                                                                                   


                                                                      
                                                                               suka suka :D

                                                                    

                                                       


                            

                                              
                  Aku bersyukur ada kawan-kawan yang baik , buat aku tersenyum ,ketawa dan ada bila aku memerlukan. " Kak in, qila, Ruby, Fiha, Dayah, Wani, Lyna Radzi, kak Long, umi , Fitri dan lain2. thank you so much. kehilangan benda tak merugikan apa-apa untuk aku, tapi kehilangan sahabat yang istimewa sesuatu merugikan bagi aku. Kita hanya cuba untuk jadi yang terbaik tapi kita tak mungkin jadi seperti itu. dan aku sedar siapa aku. Kekecewaan mengajar aku tentang kehidupan yang sebenar. Membuat aku bangun dan jatuh, membuat aku terduduk memikirkan apa yang telah berlaku, membuat aku terfikir berapa hati yang telah aku lukai ? ada ke ? membuat aku untuk menjdi seseorang yang lebih baik pada hari ini bagi mengejar impian dan cita-citaku. Cinta yang ada kini aku bersyukur dan semoga ada destinasinya amin. Menjadi cinta yang pertama, kedua, ketiga, atau seterusnya bukan dikira dan bukan di lihat dari segi angka, tapi dari keikhlasan yang lahir dari hubungan itu. Dan harapan hanya untuk menjadi cinta yang terakhir. Apa yang telah berlaku dalam hidup aku pada masa lalu sebagai sisipan kehidupan aku sebagai manusia di muka bumi Allah. Aku tak pernah menyalahkan apa yang telah terjadi dan atas kekecewaan yang terjadi pada aku . setiap orang ada kesilapan termasuk aku. dan aku belajar dari kekecewaan itu utk trus bangkit dan  menghargai hubungan yang ada kini dengan menjaganya sebaik mungkin. insyaallah.



                                                                    
                                                             bersama kakak2 yg comel ;p  

  
               
                                                       

okay, nampaknya sampai sini jelaa kot . penat la pulak. :p Thanks pada sesiapa yang membaca blog ini. Skarang ni mia tgh layan lagu korea Banmal song .Thanks to Aien hassan yang berikan lagu tue. sangatt sedapp ! :) bye tc muah muah . assalammualaikum .




            
 
          

No comments:

Post a Comment